You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Συνταγές απο την Αγγελική Ζαφειράκη

Συνταγές απο την Αγγελική Ζαφειράκη

Σούπα Μανιταριών 

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κουτ. μαργαρίνη χωρίς υδρογονωμένα λιπαρά
  • 1 κουτ. κορν φλάουρ
  • 1 φλτζ. άπαχο γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
 
 
 
Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη και προσθέτετε σιγά σιγά τα μανιτάρια. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε για λίγη ώρα. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα και νερό όσο επιθυμείτε, ανάλογα εάν θέλετε τη σούπα αραιή ή πιο πηχτή.
  2. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και την αποσύρετε από τη φωτιά.

 

Αγκινάρες με σάλτσα κρασιού και μουστάρδας

Υλικά

 

800 γρ.καρδιές αγκινάρας φρέσκιες ή κατεψυγμένες

2 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τη σάλτσα

½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

2 κουτ. χυμός λεμονιού

2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σκόνη μουστάρδας

4 κουτ. ελαιόλαδο

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε. Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας κατά σειρά σε μια κατσαρόλα το κρασί, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο και τη σκόνη μουστάρδας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Περιχύνετε με τη σάλτσα τις αγκινάρες και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.

 

Ομελέτα με καρότο και κουνουπίδι

 

Υλικά (για 1 μερίδα)
 
1 αυγό
3 ασπράδια αυγών
1 καρότο
½ φλτζ. Βρασμένο κουνουπίδι
1κουτ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
 
 
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά, αλατοπιπερώνετε και κατόπιν τρίβετε μέσα το καρότο. Βάζετε στο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και αφού κάψει λίγο ρίχνετε μέσα τα αυγά. Ψήνετε την ομελέτα καλά και μετά την απλώνετε σε ένα πιάτο. Κόβετε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια το προσθέτετε στη μισή ομελέτα και την διπλώνετε στη μέση.
 

Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε επίσης...