You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Αγγελική Ζαφειράκη

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
diploma in practitional skills for eating disorders

Βιογραφικό

Η πολυετής πείρα μας στο χώρο της διατροφής και της υγείας έχει αποδείξει πως η επιστημονική καθοδήγηση σε συνδυασμό με τη διατροφική εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμα και υγιεινά αποτελέσματα. Η σωστή διατροφή καθορίζει την υγεία και την απόλυτη ψυχική ισορροπία. Η προσωπική επαφή ενισχύει το ηθικό και το πάθος του ενδιαφερόμενου για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτοσκοπός μας η απόλυτη προσήλωση στο αντικείμενο μας και ο ευχαριστημένος πελάτης!!

Γιατί να μας εμπιστευθείτε; Επειδή είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα σας δεν σας δεσμεύουμε με πακέτα και προπληρωμές. Πληρωνόμαστε με την επίσκεψη και σας δίνουμε την επιλογή να ξαναέρθετε, μόνο αν εσείς το επιθυμείτε. Διατηρούμε σταθερές τις τιμές σε όλους τους πελάτες μας όσα χρόνια κι αν περάσουν! Καθώς επίσης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σας, παρέχουμε την παρακολούθηση κατα τη διάρκεια της συντήρησης εντελως ΔΩΡΕΑΝ!!!

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό λύκειο του Αιγάλεω με βαθμό απολυτηρίου (20) Αριστα. Έχει πτυχίο Lower στα Αγγλικά και Certificatt στα Γαλλικά.

Το 1994 εισήχθηκε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ).

Τον Ιούνιο του 2000 αποφοίτησε απο το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης και έκτοτε είναι μέλος του Συλλόγου Διαιτολόγων ?Διατροφολόγων Ελλάδος. Η πτυχιακή της εργασία με θέμα «Αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E και η επίδραση τους στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου» βαθμολογήθηκε με 'Aριστα 10.
 
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1998-99 διεξήγαγε ποιοτικούς ελέγχους τροφίμων σε μεγάλα εργοστάσια και παρασκευαστήρια τροφίμων στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έκανε γευσιγνωσία σε μπύρα και κρασί με εντοπισμό των αλκοολικών τους βαθμών.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο παρακολούθησε περιστατικά στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, όπως και στο παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στη Θεσσαλονίκη.

Το έτος 1999 εκπόνησε την 6μηνη πρακτική της άσκηση σε γνωστό κέντρο αδυνατίσματος (NEW DAY) με μεγάλη επιτυχία. Το έτος 2000 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ) εργάστηκε ως επιστημονική υπεύθυνη σε κέντρο αδυνατίσματος (LIGHT) και αργότερα συνέχισε την συνεργασία της με τα NEW DAY ως επιστημονική υπεύθυνη ,τα έτη  2000- 2003.Παράλληλα από το 2000 μέχρι σήμερα είναι σύμβουλος διατροφής προσωπικού, μεγάλων επιχειρήσεων, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής  στον χώρο εργασίας.

Από το 2000 μέχρι σήμερα αρθρογραφεί , σε περιοδικά υγείας, (όπως : Παιδί και Νέοι Γονείς, Forma, Biblos of cooking), σε διάφορα επιστημονικά site και blogs στο internet (diet up.gr, iatronet, mybabysworld.gr, mikroimegaloi.gr, tsekouratoi.gr,  paidikaxamogela.blogspot.com, women.gr.msn.com, doctoranytimeblog, vriskoblog κ.α).

Εχει μιλήσει σε ραδιοφωνικές εκπομπές: του ΑΝΤ1 Radio με θέμα "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" και του ALPHA Radio με θέμα "ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ". Επίσης έχει κάνει ομιλίες σε πνευματικά κέντρα, σχολεία, κολλέγια, εκκλησίες και συλλόγους με κύρια θεματολογία τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της νηστείας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Από το 2003 μέχρι σήμερα διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Χαϊδάρι, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στο πελατολόγιο της όπως:

 •  Διατροφική εκτίμηση μέσω διαιτολογικού και ιατρικού ιστορικού
 • Ανάλυση σύστασης σώματος
 •  Μέτρηση άλιπης μάζας σώματος
 •  Μέτρηση λιπώδους μάζας
 •  Μέτρηση μυικής μάζας
 •  Μέτρηση κυτταρικής μάζας
 •  Μέτρηση ολικού νερού σώματος(εξωκυτταρικού-ενδοκυτταρικού νερού)
 •  Εκτίμηση βαθμού παχυσαρκίας μέσω υπολογισμού BMI
 •  Μέτρηση βασικού μεταβολισμού RMR και υπολογισμός ημερίσιων θερμιδικών αναγκών
 •  Εργομέτρηση
 •  Διατροφική Εκπαίδευση
 •  Σχεδιασμός εξατομικευμένων διαιτολογίων για:

                   1. Φυσιολογικές καταστάσεις
                   2. Παθολογικές καταστάσεις
                   3. Παιδιά και εφήβους (με παράλληλη διατροφική εκπαίδευση γονέων)
                   4. Έγκυες και θηλάζουσες
                   5. Υπογονιμότητα

 •  Αντιμετώπιση ψυχογενών διατροφικών καταστάσεων (βουλιμία - ανορεξία)
 •  Δυνατότητα παροχής υπηρεσιών μέσω e-mail ή fax

Επίσης έχει εκπαιδεύσει στο χώρο της διαιτολόγους-διατροφολόγους μέσω της 6μηνης πρακτικής τους άσκησης.
 
METEKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
- Τον Δεκέμβρη του 1997 παρακολούθησε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας με θέμα «Το μεταβολικό σύνδρομο της παχυσαρκίας».

- Τον Απρίλιο του 2002 παρακολούθησε τις εργασίες της 2ης επιστημονικής  Διημερίδας  «Θεραπευτική αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας, οφέλη από την Απώλεια βάρους».

- Τον Ιανουάριο του 2004 παρακολούθησε συστηματικά τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισμού.

- Τον Οκτώβριο του 2008 παρακολούθησε τη διημερίδα «Διαταραχές Διατροφής σε Παιδιά και Εφήβους» που πραγματοποίησε η Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.Ψ.Υ.Υ.Π.Ε.) και το Διεπιστημονικό Κέντρο «ΠΑΙΔ-Υ»  του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Τον Δεκέμβριο του 2008 παρακολούθησε τα επιστημονικά σεμινάρια με θέμα «Διαταραχές Διατροφής σε παιδιά και εφήβους», στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

- Τον Ιανουάριο του 2009 παρακολούθησε τα επιστημονικά σεμινάρια με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία» , στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

- Τον Μάρτιο του 2009 παρακολούθησε τα επιστημονικά σεμινάρια με θέμα «Παχυσαρκία Ενηλίκων», στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

- Τον Σεπτέμβριο του 2011 κατέθεσε εργασία με θέμα «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ» στην οποία παρουσίασε αναλυτικά τους παράγοντες προδιάθεσης και τους παράγοντες προσωπικότητας που οδήγησαν το άτομο στη διατροφική διαταραχή. Στη συνέχεια  παρουσίασε λεπτομερώς τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού. Έκτοτε κατέχει εξειδίκευση σε διατροφικές διαταραχές, πιστοποιώντας επίσημα τον τίτλο σπουδών της με «Diploma in Practitioner skills for Eating Disorders», πτυχίο αναγνωρισμένο από το National Center for Eating Disorders της Αγγλίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Διατροφολόγος Διαιτολόγος