Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό Φαγκρί (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
100γρ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ. κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
50 ml ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2γρ. αλάτι
5γρ μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το κρασί και τον ζωμό λαχανικών και δίνετε μια βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε το Φαγκρί μαζί με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 25 περίπου λεπτά. Αποσύρετε το ψάρι σε μια πιατέλα και αφαιρείτε τυχόν αφρούς από τον ζωμό. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο ζωμό τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε όλα αυτά πάνω στο ξεψαχνισμένο ψάρι.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά